Το ΥΠΕΞ μιλά για fake news, κάνει όμως διάβημα για τον Έβρο και ο κ.Γεραπετρίτης θυμωμένος μας μαλώνει…

Δημοσιεύθηκε:

Το ΥΠΕΞ έκανε λόγο για Fake News στον Έβρο, υποστηρίζοντας ότι “καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται εντός ελληνικού εδάφους”. Τότε γιατί έκανε διάβημα είναι το εύλογο ερώτημα…

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Τούρκοι έχουν στήσει μια σκηνή ακριβώς στο όριο των συνόρων, αλλά οι στρατοχωροφύλακες τους όλες αυτές τις ημέρες “πατάνε ελληνικό έδαφος”. Προφανώς μετρούν αντιδράσεις.

Όσο για τα fake news που επικαλείται το ΥΠΕΞ, θα ΄πρεπε να γνωρίζει ότι το καλύτερο αντίδοτο είναι η ενημέρωση. Και δεν υπάρχει καμία απολύτως σοβαρή ενημέρωση ούτε από το ΓΕΕΘΑ, ούτε από το ΥΠΕΞ.

Εντύπωση προκαλεί όμως η αντίδραση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, προερχόμενου από το “Σημιτικό μπλοκ” το οποίο έχει στην ιστορία του την κρίση των Ιμίων.

Ο κ.Γεραπετρίτης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό είπε ότι «τα εθνικά ζητήματα και ιδίως αυτά που έχουν να κάνουν με την κυριαρχία, όπως αυτό των ελληνικών εδαφών, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σύνεση και σοβαρότητα, δεν μπορούν να γίνονται σε επίπεδο δημοσίου διαλόγου και ανακοινώσεων Τύπου. Θα υπάρξει, προφανώς, ενημέρωση εκ μέρους του υπουργείου Εξωτερικών σε όλα τα κόμματα για να έχουν εικόνα των πραγμάτων, ούτως ή άλλως υπάρχει τακτική, περιοδική ενημέρωση του υπουργού Εξωτερικών προς τους εκπροσώπους των κομμάτων. Βασική μας πολιτική», τόνισε με έμφαση, «είναι: καμία εθνική υπαναχώρηση, απόλυτο σθένος σε οποιαδήποτε πρόκληση, αλλά και καταλλαγή όταν αυτό επιβάλλουν οι συνθήκες. Θα πράξουμε το χρέος μας χωρίς καμία απολύτως εθνική υστέρηση».

Ενημέρωση στα κόμματα θα έπρεπε να ΄χει υπάρξει εδώ και ημέρες. Από την πρώτη ημέρα που εμφανίστηκαν οι Τούρκοι. Ενημέρωση θα ΄πρεπε να ΄χει υπάρξει και στα ΜΜΕ για να είναι προετοιμασμένα να αντιμετωπίσουν όσα η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι είναι fake news. Κοινή λογική είναι, δεν είναι κάτι παραπάνω. Μόνο που η αλαζονεία ως γνωστόν σκοτώνει τη λογική…

 

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Προσθέστε το σχόλιο σας