Τι τους Θέλουμε άραγε τους εχθρούς; – Προκλητική δήλωση Ροζάκη: «Απομονωμένο το Καστελόριζο, είναι κοντά στις τουρκικές ακτές – δεν έχει συνέχεια» (Βίντεο)

Δημοσιεύθηκε:


Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του Προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΥΠΕΞ Χρήστου Ροζάκη, για τις τουρκικές διεκδικήσεις σε σχέση με τα χωρικά ύδατα και το Καστελόριζο, που εμφανίζεται ως “απομονωμένο” και “σε απόσταση”.

Την ώρα που η τουρκική προκλητικότητα έχει «χτυπήσει κόκκινο» ο κ. Ροζάκης αντί να υπερασπιστεί τα ελληνικά δικαιώματα, στην ουσία προδικάζει υποχωρήσεις και παραχωρήσεις, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «εμείς έχουμε αναπτύξει μια μαξιμαλιστική θέση, ή μια σειρά μαξιμαλιστικών θέσεων. Είναι διαπραγματευτικές θέσεις αυτές, ένα κράτος ξεκινάει πάντα μια διαπραγμάτευση με μαξιμαλισμούς και από κει και πέρα υποχωρεί σε δεύτερες θέσεις.»
Την ίδια ώρα, χαρακτηρίζει το Καστελόριζο ως «απομονωμένο» και «κοντά στις τουρκικές ακτές» ενώ αναφερόμενος στην ΑΟΖ τόνισε ότι «το μήκος των ακτών της Τουρκίας απέναντι στο μήκος των ακτών της Κύπρου είναι πολύ μεγαλύτερο».

Δείτε την ανεκδιήγητη τοποθέτηση του Χρ. Ροζάκη και διαβάστε για τα έργα και τις ημέρες του στα ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Report

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Προσθέστε το σχόλιο σας