Οικονομική στήριξη στα νησιά του Β. Αιγαίου – Περιοδείες Μητσοτάκη σε Σάμο, Λέσβο, Χίο

Δημοσιεύθηκε:


Επισκέψεις στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ξεκινά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αρχής γενομένης, τις επόμενες ημέρες, από τη Σάμο.

Χθες πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού με τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κυβέρνησης, η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα.

“Στη σύσκεψη τέθηκαν ανοιχτά όλα τα ζητήματα με κύριο μέλημα την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χαιρετίζουν την απόφαση της κυβέρνησης για ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων και επιτάχυνση της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου και επιστροφών”, τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, που διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες, τονίστηκε ότι οι σημερινές άναρχες δομές πρέπει να κλείσουν και να αντικατασταθούν από κλειστές δομές.

“Τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης θα προχωρήσουν σε άμεση διαβούλευση με τα Δημοτικά και το Περιφερειακό συμβούλιο και θα υποβάλουν προτάσεις. Επίσης διαπιστώθηκε συναντίληψη για την ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών, αρχίζοντας από όσους έχουν λάβει ήδη άσυλο καθώς και εκείνους που βρίσκονται στις δομές για χρονικό διάστημα πάνω από 14 μήνες”, σημειώνεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Παράλληλα, στο ραντεβού συμφωνήθηκαν μέτρα στήριξης των τοπικών κοινωνιών, τα οποία θα περιλαμβάνουν οριζόντια οικονομικά μέτρα καθώς και εξειδικευμένα μέτρα για κάθε νησί με βάση τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Πηγή: capital.gr

ΠΗΓΗ

Ειδήσεις

Μανόλης Θεοδωράκης:”Αφήνω την γκρίνια έξω απο το σπίτι και μένω μέσα.”

Δημοσιεύθηκε: 30/03/2020 – 15:58 Ο Μανόλης Θεοδωράκης μένει σπίτι και μιλάει στο Koitamagazine.gr και στον Πάνο Σταματόπουλο. Ο ταλαντούχος ηθοποιός και performer μιλάει  για το πώς βιώνει την κατάσταση γύρω του κάτω από την απειλή […]

Ειδήσεις

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι επίσημες ημερομηνίες για τη διεξαγωγή τους το 2021

Δημοσιεύθηκε: 30/03/2020 – 15:53   Η ΔΟΕ ανακοίνωσε και επίσημα τις νέες ημερομηνίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021, οι οποίοι και θα διεξαχθούν τελικά το επόμενο καλοκαίρι, από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου. Η […]

Ειδήσεις

Κορονοϊός: Η Johnson & Johnson ξεκινά τη δοκιμή του εμβολίου της

Δημοσιεύθηκε: 30/03/2020 – 15:50 Η φαρμακοβιομηχανία Johnson & Johnson ανακοίνωσε σήμερα πως οι δοκιμές σε ανθρώπινο δείγμα του πειραματικού εμβολίου της κατά του κορονοϊού θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο και πως θα είναι διαθέσιμο για την […]