Λ. Μενδώνη: Προϊόν κλοπής τα γλυπτά του Παρθενώνα – Πάντα θα τα ζητάμε πίσω (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύθηκε:

Προϊόν κλοπής είναι τα γλυπτά του Παρθενώνα, τόνισε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, σε δηλώσει της το Σάββατο, με αφορμή την κινητοποίηση των Διεθνών Επιτροπών για την Επιστροφή τους.

Η κα. Μενδώνη, επανέλαβε ότι ο οριστικός επαναπατρισμός των Γλυπτών του Παρθενώνα στο γενέθλιο τόπο τους αποτελεί “πάγιο αίτημα της Ελληνικής Κυβέρνησης”.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων η υπουργός Πολιτισμού, ”η επαναλειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, επομένως και της Ακρόπολης, έδωσε την αφορμή στις διεθνείς επιτροπές για τη διεκδίκηση των γλυπτών του Παρθενώνα να επαναδιατυπώσουν το πάγιο αίτημα το δικό τους αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης για την οριστική επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στον γενέθλιο τόπο τους. Τα γλυπτά του Παρθενώνα αποτελούν προϊόν κλοπής και επομένως η Ελλάδα ποτέ δε θα αναγνωρίσει κατοχή, νομή και κυριότητα στο βρετανικό Μουσείο. Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία που συγκεντρώνουν οι ανά τον κόσμο επιτροπές, η διεθνής κοινή γνώμη τάσσεται πλέον ανεπιφύλακτα υπέρ της επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα”, κατέληξε η κα. Μενδώνη στη δήλωσή της.

Πηγή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Προσθέστε το σχόλιο σας