Η Τράπεζα Πειραιώς χρηματοδοτεί την Cubico Sustainable Investments για εξαγορά τριών αιολικών στη Βοιωτία

Δημοσιεύθηκε:

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι χρηματοδοτεί την Cubico Sustainable Investments, εταιρεία στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για την εξαγορά τριών αιολικών πάρκων, συνολικής δυναμικότητας 24,65 MW στη Βοιωτία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Cubico, με συνολικό χαρτοφυλάκιο επενδύσεων σε ΑΠΕ που υπερβαίνει σε δυναμικότητα τα 3,3 GW, πραγματοποιεί την πρώτη της επένδυση στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία διαθέτει τεχνογνωσία στη χρηματοδότηση ΑΠΕ και έχει ως στρατηγική της επιλογή την υποστήριξη επενδύσεων στην πράσινη ενέργεια.

H συγκεκριμένη συναλλαγή είναι η πρώτη επένδυση που πραγματοποιεί στην Ελλάδα ο Όμιλος της Cubico, ο οποίος σχεδιάζει την περαιτέρω ανάπτυξη της παρουσίας του στη χώρα.

Η χρηματοδότηση της συναλλαγής, ύψους €24 εκ., ολοκληρώθηκε κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου της πανδημίας και του lockdown, και επιβεβαιώνει ότι η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει αδιαλείπτως τους πελάτες της προκειμένου να υλοποιήσουν τα σχέδια τους.

Ο επικεφαλής της Cubico, David Swindin, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Βλέπουμε καλές ευκαιρίες για ανάπτυξη στην ελληνική αγορά και αναμένουμε να προσθέσουμε στο χαρτοφυλάκιό μας σημαντικά έργα.  Λόγω του ότι θέλουμε να είμαστε κοντά στα περιουσιακά μας στοιχεία, αποφασίσαμε να ανοίξουμε γραφείο στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο Alessandro Asperti, επικεφαλής της Cubico σε Ελλάδα και Ιταλία, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της συνεργασίας της εταιρείας με την Gaia Anemos, «η οποία θεωρείται αποδεδειγμένα έμπειρος και αξιόπιστος συνεργάτης».

Όπως επισημαίνει η κυρία Ελένη Βρεττού, Ανώτερη Γενική Διευθύντρια, Επικεφαλής του Corporate και Investment Banking της Τράπεζας Πειραιώς, «η συναλλαγή επιβεβαιώνει την ηγετική θέση της Τράπεζας Πειραιώς στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα, έχοντας χρηματοδοτήσει χαρτοφυλάκιο που υπερβαίνει σε δυναμικότητα τα 1,7 GW. Αποτελεί επίσης μια πρόσθετη απόδειξη της τεχνογνωσίας και της δυνατότητας που έχει η Τράπεζα να παρέχει τις κατάλληλες λύσεις για τους πελάτες, ακόμη και στις πιο απαιτητικές συνθήκες».

Πηγή