Συντάξεις Δεκεμβρίου: Παρακρατείται το 1/3 από 1.560 συνταξιούχους (video)

Δημοσιεύθηκε:

Άλλο ένα λάθος στον υπολογισμό των κύριων συντάξεων είναι ο λόγος που θα γίνει παρακράτηση του 1/3 από τις συντάξεις Δεκεμβρίου για χιλιάδες συνταξιούχους.

Όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open ο Θοδωρής Βγενής, αλαλούμ επικράτησε με τις συντάξεις 1.560 δικαιούχων τον Ιούνιο του 2019, αφού πήραν περισσότερα χρήματα από όσα δικαιούνται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι συνταξιούχοι εισέπραξαν 8,2 εκατ. ευρώ, από τα οποία επεστράφησαν μετά από ειδοποιητήρια 2,6 εκατ. Αυτό σημαίνει ότι τα υπόλοιπα 5,6 εκατ. θα παρακρατηθούν από την καταβολή μελλοντικών συντάξεων, αρχής γενομένης από αυτή του Δεκεμβρίου.

Δείτε το βίντεο

Συντάξεις χηρείας: Αλαλούμ – Ποιοι πρέπει να επιστρέψουν χρήματα λόγω λάθους (video)

Αλαλούμ έχει προκύψει με τις συντάξεις χηρείας, με αποτέλεσμα χιλιάδες συνταξιούχοι να καλούνται να επιστρέψουν χρήματα λόγω λάθους του ΕΦΚΑ.

Όπως ανέφερε ο Θοδωρής Βγενής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, ένα έγγραφο από την προηγούμενη διοίκηση επικουρικής ασφάλισης έχει σταλεί στην τωρινή διοίκηση του υπουργείου Εργασίας από τον Ιούλιο και αναφέρει ότι χιλιάδες συντάξεις χηρείας έχουν επανυπολογιστεί λάθος από τον ΕΦΚΑ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες δικαιούχοι να έχουν λάβει ποσά μεγαλύτερα από ό,τι δικαιούνται.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, είναι 20.000 αυτοί που πρέπει να επιστρέψουν μέρος του ποσού που έλαβαν ως σύνταξη χηρείας. Το ποσό υπολογίζεται περίπου στα 30-40 ευρώ τον μήνα. Το συνολικό ποσό από τον Δεκέμβριο του 2018, όταν εντοπίστηκε το πρόβλημα, έως και τον Νοέμβριο του 2019 ανέρχεται περίπου στα 480 ευρώ.

Συντάξεις: «Ψαλίδι» στις αυξήσεις για χιλιάδες συνταξιούχους (video)

Μόνο στα… χαρτιά φαίνεται πως θα δουν αυξήσεις στις κύριες συντάξεις τους χιλιάδες συνταξιούχοι, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Όπως αναφέρεται, υψηλόβαθμα στελέχη στο Υπουργείο Εργασίας εισηγούνται τον συμψηφισμό των αυξήσεων με τις προσωπικές διαφορές. Για παράδειγμα, συνταξιούχοι που έχουν διαφορά ίση ή μικρότερη των 50 ευρώ, θα δουν μικρές αυξήσεις, ενώ όσοι έχουν μεγαλύτερη των 50 ευρώ, δεν θα δουν καμία αύξηση.

Όσοι έχουν θετική προσωπική διαφορά σημαίνει ότι ο επανυπολογισμός και η αναπροσαρμογή της σύνταξης είχαν αρνητικό πρόσημο, δηλαδή το νέο επανυπολογισμένο ποσό με βάση το νόμο Κατρούγκαλου προέκυψε μικρότερο από το καταβλητέο ποσό του Μαΐου του 2016. Στην περίπτωση αυτή προβλέπεται διατήρηση της προσωπικής διαφοράς και «πάγωμα» της σύνταξης.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Συντάξεις: Αυτοί οι συνταξιούχοι θα πάρουν αυξήσεις

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης. . .

Ειδήσεις

Ο αντικαπνιστικός νόμος φέρνει πρόστιμα 200 ευρώ σε όσους καπνίζουν σε κλειστούς και υπαίθριους χώρους

Δημοσιεύθηκε: 18/11/2019 – 11:29 18 Νοεμβρίου 2019 11:27 Έως 10.000 ευρώ φτάνουν τα πρόστιμα για όσους παραβιάζουν τον αντικαπνιστικό νόμο σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Σύμφωνα με

Ειδήσεις

Κατερίνη: Συνελήφθη 44χρονη για σωρεία κλοπών σε χώρους στάθμευσης Σ.Ε.Α. (photo)

Δημοσιεύθηκε: 18/11/2019 – 11:25 Συνελήφθη 44χρονη αλλοδαπή από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης για σωρεία κλοπών σε χώρους στάθμευσης Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Σ.Ε.Α.). Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 50χρονου ομοεθνούς της που

Ειδήσεις

Δημήτρης Καμμένος: Το κράτος πεθαίνει στη Μόρια

Δημοσιεύθηκε: 18/11/2019 – 11:20 Επισκέψεις σε Μόρια και Αγιάσο πραγματοποίησε ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Καμμένος. Με αναρτήσεις τους στα social media με τίτλο «Το κράτος πεθαίνει στη Μόρια» περιγράφει όσα συμβαίνουν στην περιοχή. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*