Αναθεωρούνται άρθρα που αφορούν την εκλογή ΠτΔ
Δημοσιεύθηκε:

«Ισχνή ποσοτικά» χαρακτηρίζει τη συνταγματική αναθεώρηση ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας καθώς υποστηρίζει ότι «εξαιτίας της απροθυμίας της προηγούμενης πλειοψηφίας της Βουλής, στην αναθεώρηση δεν περιλαμβάνονται θέματα σχετικά με την Παιδεία, τη Δικαιοσύνη, το περιβάλλον, τη φορολογία, την ανάπτυξη».

Σε συνέντευξή του στα Νέα Σαββατοκύριακο, εξηγεί ότι προχωρούν προς αναθεώρηση τα άρθρα που αφορούν την ποινική προστασία του πολιτικού προσωπικού, την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας χωρίς να προκαλούνται εκλογές, τη διευκόλυνση του ορισμού διοικήσεων στις ανεξάρτητες Αρχές. Με κορωνίδα τη διάταξη για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που θα μπορεί πια να εκλέγεται με απλή πλειοψηφία, κατοχυρώνεται η κυβερνητική σταθερότητα.

Με αφορμή την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να συμπεριληφθεί στην αναθεώρηση ερμηνευτική δήλωση για τα αδικήματα που τελέστηκαν επ’ ευκαιρία των υπουργικών καθηκόντων ώστε αυτά να μην παραγράφονται, ο κ. Τασούλας απαντά: «Φαίνεται πως στα νομικά διαφωνούμε με τον κ. Τσίπρα συνεχώς» και κάνει λόγο για «κραυγαλέα αντισυνταγματική διάταξη» τυχόν αναδρομική εφαρμογή ποινικής διάταξης.

Σχετικά με την αντιπαράθεση που ξέσπασε για τη συμμετοχή ή εξαίρεση των Πολάκη – Τζανακόπουλου από την προανακριτική επιτροπή για τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο πρόεδρος της Βουλής τονίζει ότι «τα πράγματα θα ήταν καλύτερα εάν είχε αποφευχθεί όλη αυτή η ένταση και δεν είχε αμφισβητηθεί το στοιχειώδες δικαίωμα εξαιρέσεως», καθώς όπως επισημαίνει «δεν μπορεί να είναι κάποιος ταυτόχρονα και μάρτυρας και εισαγγελεύς στην ίδια υπόθεση».

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης. . .

Αθλητικά

Συνεχίζει ατομική προπόνηση ο Βαλμπουενά

Δημοσιεύθηκε: 06/12/2019 – 10:18 Μπορεί να μεσολαβεί η αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό, ωστόσο τα μάτια όλων είναι στραμμένα στην ευρωπαϊκή δοκιμασία του Ολυμπιακού κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. O Γάλλος συνεχίζει να μην συμμετέχει στην ομαδική

Ελλάδα

Έλεγχοι σε χιλιάδες φορο-υποθέσεις λίγες ημέρες πριν την παραγραφή τους – Ποιους αφορά

Δημοσιεύθηκε: 06/12/2019 – 10:13 DIFERNEWS.GR Το ειδησεογραφικό portal Difernews.gr σας ενημερώνει 24 ώρες το 24ωρο με όλα τα νέα από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Διεθνή Επικαιρότητα. Το Difernews.gr είναι πιστοποιημένο από την

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*