Σε αγιασμούς στη Μάνδρα πήγε ο Γιώργος Πατούλης – Newsbeast

Στους αγιασμούς του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μάνδρας, που σχεδόν είχε θαφτεί από τη λάσπη στις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή πριν από περίπου δύο χρόνια, καθώς και σε αυτόν του 5ου Νηπιαγωγείου της πόλης, επέλεξε να παραβρεθεί -για συμβολικούς λόγους- ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

«Βρεθήκαμε στη Μάνδρα αμέσως μετά την καταστροφή και σήμερα ερχόμαστε και πάλι εδώ στην περιοχή που δοκιμάστηκε τόσο σκληρά, σε μία ημέρα χαράς, για να σηματοδοτήσουμε ότι η Περιφέρεια Αττικής θα είναι παρούσα όπου υπάρχουν ανάγκες και προβλήματα. Όλοι μαζί θα συνεργαστούμε και θα κάνουμε μία νέα αρχή για να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον με ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά μας», είπε ο κ. Πατούλης, σύμφωνα με την ενημέρωση της Περιφέρειας.

Στον αγιασμό παραβρέθηκαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λ. Κοσμόπουλος, όπως και ο δήμαρχος Μάνδρας, Χ. Στάθης. O κ. Πατούλης παραβρέθηκε στον αγιασμό και στο Ειδικό Σχολείο, στην Ελευσίνα, όπου παρόντες ήταν ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θ. Λιβάνιος, με τον δήμαρχο της πόλης, Α. Οικονόμου.

Απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς, στα παιδιά και στους γονείς τους, ο κ. Πατούλης ευχήθηκε μία καλή και γόνιμη χρονιά για όλους και διαμήνυσε πως η Περιφέρεια, σε συνεργασία με τους δήμους της Αττικής, θα προχωρήσει στην εκπόνηση ενός προγράμματος ενίσχυσης της σχολικής στέγης , ώστε όλα τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα ισότιμης πρόσβασης στις εκπαιδευτικές υπηρεσίες .

Παράλληλα, όπως ανέφερε, θα υλοποιήσει σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα στους τομείς της ανακύκλωσης , της πρόληψης της υγείας , της πολιτικής προστασίας και του εθελοντισμού με στόχο να δημιουργήσουμε υπεύθυνους και κοινωνικά ευαισθητοποιημένους πολίτες. Στις προτεραιότητες είναι, όπως ανέφερε, και η αναβάθμιση του σχολικού εξοπλισμού, μέσα από ένα πρόγραμμα που θα ξεκινήσει από τα σχολεία της Δυτικής Αττικής αλλά και η η διασφάλιση του δικαιώματος των μαθητών  να μετακινούνται  με ασφάλεια  από και προς το σχολείο τους.

«Είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι στο σχολείο σας, αλλά όχι η τελευταία», τόνισε ο κ. Πατούλης από τη Μάνδρα και σημείωσε: «Έχουμε τις γνώσεις και την εμπειρία να διασφαλίσουμε τη δυνατότητα πρόσβασης όλων των παιδιών, χωρίς καμία εξαίρεση, στα αγαθά της μόρφωσης, σ΄ένα ασφαλές και σύγχρονο σχολικό περιβάλλον».

Αναλυτικά το μήνυμα του περιφερειάρχη Αττικής:

«Ξεκινά σήμερα για όλα τα σχολεία της Αττικής, μια νέα σχολική περίοδος. Ευχόμαστε ολόψυχα η νέα εκπαιδευτική χρονιά να είναι μια περίοδος που θα χαρίσει καταρχήν υγεία σε όλους , θα είναι γόνιμη και δημιουργική και θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά μας να απολαύσουν αυτό το όμορφο ταξίδι γνώσης που σήμερα αρχίζει , ώστε να εκπληρώσουν με επιτυχία τους στόχους που θα θέσουν. Η περιφέρεια Αττικής έχει θέσει ως προτεραιότητα της , την ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης αλλά και την υιοθέτηση μιας νέας φιλοσοφίας , που στο επίκεντρο της είναι η υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου ζωής που θα σέβεται το περιβάλλον και το δικαίωμα όλων των πολιτών σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Στο πλαίσιο αυτό:

  • προγραμματίζουμε σε συνεργασία με τους δήμους της Αττικής την εκπόνηση ενός προγράμματος ενίσχυσης της σχολικής στέγης , ώστε όλα τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα ισότιμης πρόσβασης στις εκπαιδευτικές υπηρεσίες .
  • την αναβάθμιση του σχολικού εξοπλισμού με νέους υπολογιστές, διαδραστικούς πίνακες , σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό, το πρόγραμμα αυτό θα ξεκινήσει από τα σχολεία της Δυτικής Αττικής.
  • την προώθηση κι υλοποίηση σύγχρονων εκπαιδευτικών προγραμμάτων στους τομείς της ανακύκλωσης , της πρόληψης της υγείας , της πολιτικής προστασίας και του εθελοντισμού με στόχο να δημιουργήσουμε υπεύθυνους και κοινωνικά ευαισθητοποιημένους πολίτες.
  • τη διασφάλιση του δικαιώματος των μαθητών να μετακινούνται με ασφάλεια από και προς το σχολείο τους.

Γνωρίζουμε καλά όλοι ότι η Παιδεία υπήρξε τα προηγούμενα χρόνια ένας από τους τομείς της δημόσιας δραστηριότητας που πλήρωσε ακριβά το κόστος της δημοσιονομικής προσαρμογής. Οι περικοπές στις δαπάνες για την Παιδεία δημιούργησαν ένα ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί υπέστησαν κι αυτοί τις συνέπειες αυτής της πολιτικής, όμως η συντριπτική τους πλειοψηφία στάθηκε στο ύψος της κι ανταποκρίθηκε με επάρκεια στα δύσκολα καθήκοντα της . Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε δημόσια τη συμβολή τους και να τους ευχαριστήσουμε για όσα προσφέρουν στα παιδιά μας.

Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί διαχρονικά προτεραιότητα η δυνατότητα πρόσβασης όλων των παιδιών, χωρίς καμία εξαίρεση, στα αγαθά της μόρφωσης, σ΄ένα ασφαλές και σύγχρονο σχολικό περιβάλλον. Αποτελεί βαθιά μας πεποίθηση πως η επένδυση στη γνώση και την άρτια εκπαίδευση της νέας γενιάς  αφορά το μέλλον της πατρίδας μας. Είναι τα ισχυρά “θεμέλια” για την ουσιαστική και αποτελεσματική αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας μας.

Σε αυτό το πλαίσιο όλοι μαζί, περιφέρεια Αττικής, δήμοι ,γονείς και συνεργαζόμενοι φορείς θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να ξεπεράσουμε κάθε αδυναμία και να βελτιώσουμε όσο δυνατόν γίνεται τις συνθήκες λειτουργίας των σχολικών μονάδων μας. Εμπιστευόμαστε το λειτούργημα των εκπαιδευτικών και θα στηρίξουμε, την προσπάθεια τους  για βελτίωση  των συνθηκών λειτουργίας των σχολείων αλλά και την επιμόρφωση τους όπου κρίνεται απαραίτητο. Στόχος μας είναι ένα σχολείο σύγχρονο, με ίσες ευκαιρίες για όλους».

Ολόκληρο το άρθρο >>>

Ειδήσεις

Σοκ στην Καλαμάτα: Κάρφωσε μαχαίρι στο λαιμό του κουμπάρου της – Κοινωνία

Επίθεση με μαχαίρι από την κουμπάρα του δέχθηκε τη Δευτέρα ένας 45χρονος στην Καλαμάτα, ενώ συνομιλούσε με τη σύζυγό του. “Σοκαρίστηκα αλλά παράλληλα παρέμεινα ψύχραιμος γιατί τουλάχιστον γνώριζα ότι δεν μπορώ να το βγάλω γιατί […]

Ειδήσεις

Μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη

Ο διεθνής μπακ, Kώστας Τσιμίκας, μετά τη λήξη της αναμέτρησης τόνισε πως ο Ολυμπιακός ήταν σε θέση να κάνει την ανατροπή κόντρα στην Τότεναμ Το κάτι παραπάνω θα μπορούσε να πάρει απόψε ο Ολυμπιακός […]

Ειδήσεις

ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 3 (VIDEO)

Δείτε σε video το πρώτο επεισόδιο της νέας τηλεοπτικής σειράς ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 3 Ο Βρανάς κάνει δυναμικά την επανεμφάνισή του στη ζωή του Σωτήρη και παίζει το χαρτί της νοσταλγίας στον παλιό του […]

Ειδήσεις

X-Factor: Tα σχόλια του Θεοφάνους έφεραν δάκρυα στα μάτια της

Η νεαρή διαγωνιζόμενη είχε καταβληθεί από το άγχος της όταν όμως έπιασε το μικρόφωνο στα χέρια της και άρχισε να τραγουδάει, καθήλωσε τους κριτές του X-Factor με την ερμηνεία της. «Εντάξει Ελισάβετ, ξεαγχώσου, νομίζω το […]

Ειδήσεις

Έπεσαν οι υπογραφές με ENI- Total για πέντε τεμάχια στην κυπριακή ΑΟΖ

Ως μια πολύ σημαντική εξέλιξη για το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας χαρακτήρισε ο Υπουργός Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργος Λακκοτρύπης, την υπογραφή στη Λευκωσία των Συμβολαίων Έρευνας και Αναλογικού Καταμερισμού Παραγωγής που αφορούν σε αδειοδότηση […]

Ειδήσεις

Ολυμπιακός – Τότεναμ: Όρθιος στην “αστεράτη” επιστροφή

Ο Ολυμπιακός έδειξε τα… δόντια του κόντρα στη φιναλίστ του περσινού Champions League. Τότεναμ. Η ψυχωμένη ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς στάθηκε εξαιρετικά απέναντι στους πανίσχυρους Άγγλους και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2), παρά το […]

Ειδήσεις

Tα σχόλια του Θεοφάνους έφεραν δάκρυα στα μάτια της – Newsbeast

Η νεαρή διαγωνιζόμενη είχε καταβληθεί από το άγχος της όταν όμως έπιασε το μικρόφωνο στα χέρια της και άρχισε να τραγουδάει, καθήλωσε τους κριτές του X-Factor με την ερμηνεία της. «Εντάξει Ελισάβετ, ξεαγχώσου, νομίζω το […]

Ειδήσεις

Champions League live: Παρί-Ρεάλ 0-0, Ατλέτικο-Γιουβέντους 0-0 (Α' Ημίχρονο)

Τα υπόλοιπα ματς της βραδιάς (Α’ Ημίχρονο): Μπάγερν Μονάχου-Ερυθρός Αστέρας 0-0 (COSMOTEsport 6),  Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μάντσεστερ Σίτι 0-0 (COSMOTEsport 7), Μπάγερ Λεβερκούζεν-Λοκομοτίβ Μόσχας 0-0 (COSMOTEsport 8) και Ντινάμο Ζάγκρεμπ-Αταλάντα 0-0 (COSMOTEsport 9) Μπες στο καλύτερο chat. […]