Σαν σήμερα κυκλοφορεί το μακροβιότερο παιδικό ελληνικό περιοδικό (photo)
Δημοσιεύθηκε:
Ειδήσεις NewsUP.gr – Ότι συμβαίνει… Ανεβαίνει!!! Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες για Σαν σήμερα κυκλοφορεί το μακροβιότερο παιδικό ελληνικό περιοδικό (photo)

Ο «Μικρός Σερίφης», το ελληνικό εβδομαδιαίο παιδικό περιοδικό, ιδιαίτερα δημοφιλές τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, πρωτοκυκλοφόρησε σαν σήμερα, στις 13 Νοεμβρίου 1962 και εξέδωσε το τελευταίο του τεύχος τον Δεκέμβριο του 1991…

Η ιδέα για την έκδοση ενός παιδικού περιοδικού με περιεχόμενο γουέστερν και ελληνικές αναφορές ανήκε στον δημοσιογράφο και συγγραφέα Πότη Στρατίκη (γ. 1926). Ο ίδιος έγραφε τις ιστορίες και ο ζωγράφος Θέμος Ανδρεόπουλος (1917 – 1996) ανέλαβε την εικονογράφησή του. Οι δυο δημιουργοί συνυπέγραφαν με το ψευδώνυμο Κώστας Φωτεινός.

Κεντρικός ήρωας του «Μικρού Σερίφη» ήταν ένα ελληνόπουλο της διασποράς, ο 18χρονος Τζιμ Άνταμς ή Δημήτρης Αδαμόπουλος, ο οποίος αναλαμβάνει να επιβάλει το νόμο στην άγρια αμερικανική Δύση, έχοντας ως βοηθούς του την όμορφη Ντιάνα Μόρισον, τον Μεξικανό Πεπίτο Γκονζάλες και το μικρό ινδιανάκι Τσιπιρίπο.

Το περιοδικό, παρότι κυκλοφόρησε Τρίτη και 13, γνώρισε σταδιακά μεγάλη επιτυχία, που οδήγησε τους δύο συνεργάτες στην έκδοση του «Μικρού Καουμπόυ» (1963) – μηνιαίου και μετά εβδομαδιαίου – με τους ίδιους ήρωες.

Μία σειρά από διαφωνίες οδήγησαν στη λήξη της συνεργασίας των δύο δημιουργών και συνεταίρων το 1971. Ο Στρατίκης συνέχισε με την έκδοση του «Μικρού Σερίφη», ενώ ο Ανδρεόπουλος ανέλαβε την έκδοση του »Μικρού Καουμπόυ», συνεργαζόμενος με άλλους συγγραφείς.

Το μακροβιότερο ελληνικό περιοδικό ολοκλήρωσε την εκδοτική του διαδρομή τον Δεκέμβριο του 1991, με την κυκλοφορία του τεύχους 1468. Τα παιδιά της δεκαετίας του ’60 είχαν γίνει άνδρες και οι νεώτεροι αναγνώστες είχαν αλλάξει γούστα.

Ο «Μικρός Σερίφης» δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Το 2012 και το 2015 κυκλοφόρησαν δύο ακόμη τεύχη (1469 και 1470) με τις περιπέτειες του Τζιμ Άνταμς στο Φαρ Ουέστ.

Πηγή: sansimera.gr

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης. . .

Ειδήσεις

Ένοπλη ληστεία στο δημαρχείο Αχαρνών

Δημοσιεύθηκε: 06/12/2019 – 10:31 Λίγη ώρα μετά τις 09.00 το πρωί της Παρασκευής στο δημαρχείο Αχαρνών σημειώθηκε μία ένοπλη ληστεία. Με βάση με τις πρώτες πληροφορίες, δύο άγνωστοι δράστες εισέβαλαν με όπλα στο γραφείο των

Κόσμος

Σήμερα θα απελαθεί ο ο Λίβυος πρέσβης – Στήριξη στην Ελλάδα από τον Πάιατ

Δημοσιεύθηκε: 06/12/2019 – 10:26 Ο Λίβυος πρέσβης θα κληθεί από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια σήμερα το πρωί, θα του εξηγηθεί ο λόγος απέλασής του, θα του αποδοθεί ο χαρακτηρισμός persona non grata και θα λάβει

Ειδήσεις

Άγιος Νικόλαος: Γιατί και πως έγινε προστάτης των ναυτικών?… Η συγκλονιστική και άγνωστη ιστορία

Δημοσιεύθηκε: 06/12/2019 – 10:22 Δεν υπάρχει μικρό ή μεγάλο πλεούμενο που να μην έχει την εικόνα του Αγίου Νικολάου και να μην ζητάει την προστασία του, καθώς στο βίο του αναφρέονται θαύματα που έχουν

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*