Επίσημο “Όχι” της Γερμανίας σε πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε:

Η Γερμανία απορρίπτει τη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα για τη καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών επέδωσε την Παρασκευή στον έλληνα πρέσβη στο Βερολίνο, Θόδωρο Δασκαρόλη, την επίσημη απάντηση της Γερμανίας στη ρηματική διακοίνωση της Ελληνικής Πρεσβείας της 4ης Ιουνίου 2019, με την οποία η Ελλάδα καλούσε τη Γερμανία σε διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση του ζητήματος των πολεμικών επανορθώσεων.

Στην απάντησή της η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε στην ελληνική πλευρά ότι «δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις για επανορθώσεις». Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών είπε στα ΝΕΑ ότι «η νομική θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης παραμένει ως έχει: Το ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων νομικά έχει ρυθμιστεί οριστικά. Επ΄ αυτού δεν έχει αλλάξει τίποτα».

Η ρηματική διακοίνωση της Ελληνικής Πρεσβείας είχε επιδοθεί στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ένα μήνα πριν τις εκλογές του περασμένου καλοκαιριού μετά τη σχετική απόφαση που είχε λάβει η ελληνική Βουλή απαιτώντας από τη Γερμανία την καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων από τον Α΄και Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ύψους 289 δις ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του κατοχικού, αναγκαστικού δανείου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο τέλος Αυγούστου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, σημείωσε ότι πρόκειται για απόφαση που έλαβε με συντριπτική πλειοψηφία η ελληνική βουλή καλώντας τη γερμανική κυβέρνηση σε διαπραγμάτευση για το θέμα αυτό.

Η κυβέρνηση του Βερολίνου επαναλαμβάνει και τώρα την πάγια θέση της ότι το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων νομικά και πολιτικά ρυθμίστηκε οριστικά το 1990 όταν υπογράφηκε η «Συμφωνία-Δύο-συν-Τέσσερα» για την ενοποίηση της Γερμανίας.

Εκτός από την Ελλάδα, αξιώνει και η Πολωνία την καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων που φτάνουν στο ύψος των 800 δις ευρώ.
Πηγή: in.gr

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης. . .

Καμία εικόνα
Ειδήσεις

ΓΥΝΑΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ – 19/11/19

Δημοσιεύθηκε: 18/11/2019 – 16:10 Γυναίκα χωρίς όνομα Τρίτη 19/11/19 στις 18:15 Επεισόδιο 47 Την Τρίτη 19/11/19 στη σειρά Γυναίκα χωρίς όνομα η Μάρθα κρατάει την Κάτια σε ένα ξενοδοχείο κρυφά από όλους και αποπειράται να τη δηλητηριάσει.

Lifestyle

Ελένη Μενεγάκη: Tι συνέβη όταν έφυγε η παραμάνα από το φόρεμά της; Βίντεο

Δημοσιεύθηκε: 18/11/2019 – 16:06 Η Ελένη Μενεγάκη προσπαθούσε να υποδεχτεί τους τρεις καλεσμένους της, Κώστα Σπυρόπουλο, Δημήτρη Σταρόβα και Χρύσα Ρώπα. Πάνω εκεί στο πήγαινε έλα, όμως, διαπίστωσε ότι το βαθύ σκίσιμο που είχε το

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*