Συνελήφθησαν δύο Ισπανίδες χήρες τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.


Συνελήφθησαν από τις τουρκικές Αρχές δύο γυναίκες, χήρες μακελάρηδων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), ενώ προσπαθούσαν να εισέλθουν παράνομα στην Τουρκία και από εκεί να επιστρέψουν στην Ευρώπη.

Οι δύο χήρες είναι Ισπανίδες υπήκοοι. Πρόκειται για τις Άσια Άχμεντ Μοχάμεντ, 26 ετών (αριστερά στην κεντρική φωτογραφία) και Φατίμα Ακίλ Λαγμίμ 21 ετών (δεξιά στην κεντρική φωτογραφία).

Η Άσια είναι η χήρα του Μοχάμεντ Χαμντούχ, ο οποίος είχε φωτογραφηθεί υπερήφανος ανάμεσα στα κομμένα κεφάλια πέντε θυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο Μοχάμεντ Χαμντούχ είχε δώσει ως δώρο γάμου στην Άσια ένα γιλέκο εκρηκτικών, από αυτά που φοράνε οι βομβιστές αυτοκτονίας. Σκοτώθηκε πολεμώντας πέρσι στο Χαλέπι.

Η Άσια συνελήφθη μαζί με το 21 ετών μηνών γιο της, καρπό του γάμου της με τον τζιχαντιστή Χαμντούχ.

Η Φατίμα ήταν παντρεμένη με τον Μουράντ Καντί, επίσης τρομοκράτη του ISIS και είχε μαζί της τον τρίχρονο γιο τους.

Και οι δύο γυναίκες ταξίδεψαν στη Συρία το 2014 φεύγοντας από τον ισπανικό θύλακα της Θεούτα, στη βόρεια Αφρική, για να πάνε στη Συρία και να ζήσουν στο Ισλαμικό Κράτος.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας είπε ότι οι γυναίκες είναι «εξαιρετικά πολύτιμες» εξαιτίας της εκτεταμένης γνώσης πληροφοριών που έχουν σχετικά με τα μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην Ισπανία και την Τουρκία.

Και οι δύο γυναίκες κρατούνται προς το παρόν στην Τουρκία.

πηγη