Πόσο συχνά πρέπει να λούζεσαι τελικά;


Ρωτήσαμε έναν ειδικό να μας εξηγήσει τα όρια ανάμεσα στην υπερβολή και την μπίχλα.

Το λούσιμο ήταν πάντα μία ιδιαίτερη υπόθεση. Όχι μόνο επειδή το κεφάλι σου δεν πρέπει να ζέχνει, αλλά και επειδή η υγεία των μαλλιών και του δέρματος, είναι κάτι που χρειάζεται προσοχή και ειδική περιποίηση. Οπότε για να μην σκοτίζουμε το κεφάλι μας –κυριολεκτικά- αγγαρέψαμε τον βετεράνο στην υπόθεση, τον hair stylist Παναγιώτη Κουρκούτα του Stylissimo Hair Design για να μας λύσει μερικές απορίες.

1. Μη γεμίζεις κάθε μέρα με σαπουνάδες το κεφάλι σου

Bob Marley 002 1440x900

Είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Μπορεί να έχεις μανία με το να βλέπεις και να αισθάνεσαι το μαλλί σου φρεσκολουσμένο, αλλά ο Παναγιώτης αναφέρει πως είναι ένα από τα μεγαλύτερα φάουλ που κάνουν οι άντρες. «Γενικά πρέπει να λουζόμαστε κάθε 2-3 μέρες. Εξαρτάται και από την τρίχα. Ένας άντρας που έχει ανθεκτικά και υγιή μαλλιά, μπορεί να λούζεται μέχρι 2 φορές ανά 7 ημέρες. Eιδικότερα, πρέπει να αφήσεις το δέρμα του κεφαλιού να εκκρίνει τα φυσικά έλαια. Μπορεί να νομίζεις ότι η τρίχα σου είναι λαδωμένη, αλλά οι ουσίες είναι ευεργετικές για το δέρμα».

2. Το καυτό νερό είναι ό,τι χειρότερο

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

mauser

Το ζεστό μπανάκι μπορεί  να ακούγεται ιδανικό μετά από μια κουραστική ημέρα, αλλά δεν είναι το ίδιο ιδανικό και για το κεφάλι σου. «Το λούσιμο με καυτό νερό, είναι το πρώτο πράγμα που θα σου απαγορέψει ο δερματολόγος σου» λέει ο Παναγιώτης. «Κάνει τα πράγματα χειρότερα για περιπτώσεις όπως η ξηροδερμία και οι ερεθισμοί. Ό,τι προϊόν και αν σου συστήσει ο δερματολόγος, προτίμησε να λούζεσαι με χλιαρό νερό».

3. Κάθε περίπτωση απαιτεί το δικό της σαμπουάν

Jason Momoa Aquaman

Μέχρι τώρα έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε το πρώτο μπουκάλι σαμπουάν και να το πετάμε μέσα στο καλάθι των αγορών. Όμως ο καθένας από εμάς, έχει και άλλα προβλήματα που δεν είναι καθόλου «τρίχες». Ή μάλλον είναι. «Αρχικά, πρέπει να επενδύουμε σε ένα καλό σαμπουάν για εξίσου καλά αποτελέσματα. Δεύτερον, πρέπει να γνωρίζουμε τι συμβαίνει στο κεφάλι μας. Υπάρχουν άντρες με ξηροδερμία, άντρες με πολύ λιπαρά μαλλιά, άντρες που αντιμετωπίζουν πρόωρη τριχόπτωση. Υπάρχουν συγκεκριμένα προϊόντα για κάθε περίπτωση. Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει τόσο ο δερματολόγος όσο και ο φαρμακοποιός».

4. Η λοσιόν και τα τονωτικά δεν έχουν μόνο γυναικεία ταυτότητα

980x490 ryan goslings inside out t shirt 43 jpg df72fbad

«Πρέπει να σταματήσει η νοοτροπία ότι οι λοσιόν είναι μόνο για τις γυναίκες» λέει ο Παναγιώτης Κουρκούτας. «Υπάρχουν άντρες που απαιτείται να εφαρμόζουν συγκεκριμένες θεραπείες με τονωτικά ή λοσιόν για να σώσουν τις τρίχες τους. Τις περισσότερες φορές ωστόσο, είναι καλό να κάνουμε αυτές τις θεραπείες μετά το βραδινό λούσιμο, έτσι ώστε οι ουσίες να ενεργήσουν κατά την διάρκεια του ύπνου».