Πανσέληνος στον άξονα Καρκίνου- Αιγόκερου, στις 12 Ιανουαρίου 2017;

 

Η Πανσέληνος της 12ης Ιανουαρίου πραγματοποιείται στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου. Αυτή η Πανσέληνος αστρολογικά δείχνει την αιώνια διαμάχη ανάμεσα στις πολικές αντιθέσεις, σε έναν πεισματικά σχηματισμένο Μεγάλο Σταυρό. Η Πανσέληνος του Ιανουαρίου μπορεί να είναι στο ζώδιο του Καρκίνου, αλλά για αστρολογικούς σκοπούς είναι στον αστερισμό των Διδύμων. Η θέση της Πανσελήνου ανάμεσα στα δίδυμα άστρα του Κάστορα και του Πολυδεύκη φτάνει στην καρδιά των συνεχιζόμενων συγκρούσεων. Η αρχική μάχη μεταξύ αδελφών έχει εξελιχθεί σε πόλεμο που μαίνεται στον κόσμο, ακόμα και σήμερα. Ο Κρόνος έρχεται για να σώσει την κατάσταση και να σπάσει την ακραία ένταση που είναι δεμένη στο Μεγάλο Σταυρό. Ο σοφός δάσκαλος παίζει το ρόλο του διαμεσολαβητή, που μεσολαβεί για να φέρει την ειρήνη. Η σύγκρουση μπορεί να λυθεί κατά τη διάρκεια αυτής της Πανσελήνου, με υπομονή και σκληρή δουλειά. Οι μεταβατικές αξίες, μια συντηρητική προσέγγιση, σεβασμός για την εξουσία και αυστηρή πειθαρχία – όλα αυτά θα βοηθήσουν στην επίτευξη της ειρήνης.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Image result for πανσεληνος ιανουαριου 2017

 

Η Πανσέληνος είναι η μεγαλύτερη πλανητική όψη της αντίθεσης Ήλιου-Σελήνης. Μαζί με τη σύνοδο, είναι οι πιο σημαντικές από όλες τις όψεις, στην αστρολογία. Η Πανσέληνος εστιάζει την προσοχή μας στις σχέσεις όλων των ειδών. Η ίδια η Πανσέληνος έχει πάντα σχέση με την προηγούμενη Νέα Σελήνη. Στόχοι που ξεκίνησαν από τις 29 Δεκεμβρίου (Νέα Σελήνη) τώρα μπορούν να τελειοποιηθούν ή να ολοκληρωθούν – είναι η στιγμή της συγκομιδής. Η Πανσέληνος μπορεί, επίσης, να θεωρηθεί σαν μια συναισθηματική προσαρμογή ή συμπλήρωμα στα θέματα της προηγούμενης Νέας Σελήνης. Καθώς οι σεληνιακές ιδιότητες των συναισθημάτων και των ενστίκτων φτάνουν στο αποκορύφωμά τους, με την Πανσέληνο, μπορούμε να κοιτάξουμε αντικειμενικά και με ισορροπία, τις προσωπικές μας σχέσεις. Όντας σε επαφή με τις δικές μας ανάγκες και προθέσεις, και αυτές των άλλων, μπορούμε να δούμε καθαρά οποιαδήποτε ανισορροπία που προκαλεί δυσαρμονία. Η επίδραση της Πανσελήνου διαρκεί δυο εβδομάδες, μέχρι την επόμενη Νέα Σελήνη, σ’ αυτή την περίπτωση μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2017.

 

Γενικά για κάθε Πανσέληνο

Η Πανσέληνος του Ιανουαρίου φέρνει στο επίκεντρο την αρχική αιτία του πολέμου, την αντιπαλότητα ανάμεσα σε δυο αδέλφια που μάχονται για μια γυναίκα. Ο πόλεμος αυτός διεξάγεται και σήμερα και έχει εξελιχθεί σε μια μάχη για τη γη, το πετρέλαιο, ακόμα και το Θεό.

Η εσωτερική μάχη εμφανίζεται με θυμό, φόβο, ενοχή, ντροπή, παράνοια, ψυχική ασθένεια, εθισμό, κατάθλιψη και νευρική κατάρρευση. Εξωτερικά, θα δούμε δυο φυλές να έρχονται σε σύγκρουση, όπως οι Εβραίοι κατά των μουσουλμάνων στην Παλαιστίνη, η μαύρη φυλή ενάντια στη λευκή-στην Αμερική και το ισλαμικό κράτος ενάντια στα παλιά έθνη σταυροφόρων.

 

 

Ειδικά για αυτή την Πανσέληνο
Πανσέληνος Ιανουαρίου – Μεγάλος Σταυρός
Το μοτίβο της όψης του Μεγάλου Σταυρού είναι ένα τετράγωνο που σχηματίζεται από, τουλάχιστον, τέσσερις πλανήτες. Στην Πανσέληνο του Ιανουαρίου βλέπουμε τον Ήλιο απέναντι από τη Σελήνη σε ορθή γωνία με το Δία απέναντι από τον Ουρανό. Πρόκειται, πραγματικά, για μάχη των δυο άκρων – όπου κι αν κοιτάξουμε – από τα δίδυμα άστρα στην αντίθετη όψη και το Μεγάλο Σταυρό. Ο Μεγάλος Σταυρός είναι ένας έντονος σχηματισμός, που δύσκολα επιλύεται. Κάθε αντίθεση ασχολείται με το δικό της σύνολο από πολικότητες και ακρότητες. Μαζί, το ζευγάρι των αντιθέσεων δημιουργεί μια αιώνια πάλη. Οι όψεις του τετραγώνου που προκύπτουν αντιπροσωπεύουν πολλές δοκιμασίες και προκλήσεις.

 

Ο Ήλιος σε αντίθεση με τη Σελήνη είναι η αρχική μάχη μεταξύ άντρα και γυναίκας, η συνειδητή βούληση ενάντια στην αίσθηση και τη διαίσθηση. Τα αισθήματά μας είναι δυνατότερα και είμαστε πιο ευάλωτοι συναισθηματικά. Η μάχη εξελίσσεται, επίσης, μεταξύ συντρόφων/συνεργατών: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το άλλο πρόσωπο σαν καθρέφτη για να μάθουμε περισσότερα για τη δική μας συμπεριφορά. Η προσωπική ανάπτυξη και η αρμονία στις σχέσεις έρχονται μόνο όταν μαθαίνουμε να συμβιβαζόμαστε.

 

Ο Δίας σε αντίθεση με τον Ουρανό μπορεί να αυξήσει τις διαφορές μεταξύ των δυο πλευρών. Αισθανόμαστε μια έντονη επιθυμία να αντιδράσουμε ή να επαναστατήσουμε ενάντια σε οτιδήποτε μας εμποδίζει να διασκεδάσουμε και να κάνουμε αυτό που θέλουμε. Μπορεί να πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ξαφνικό γεγονός που απελευθερώνει την αυξανόμενη ένταση και οδηγεί σε σημαντική αλλαγή των περιστάσεων. Όσο μεγαλύτερο περιορισμό έχουμε νιώσει, τόσο πιο ανησυχητική θα είναι η αλλαγή.

 

Κρόνος, ο διαμεσολαβητής
Η ένταση και η σύγκρουση του μοτίβου της όψης του Μεγάλου Σταυρού είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιλυθεί. Είναι πολύ δύσκολο να κάμψουμε αυτή την άκαμπτη, επίμονη δομή. Ευτυχώς, ο Κρόνος προσφέρει μια διέξοδο μαλακώνοντας κάθε γωνία του τετραγώνου, με πιο αρμονικές όψεις. Ο Κρόνος μπορεί να χρησιμέψει για να βρεθούν συμβιβαστικές λύσεις και να γίνουν συμφωνίες που θα οδηγήσουν στο τέλος των πολέμων. Ο Κρόνος είναι ο σοφός γέρος που έχει βρεθεί εκεί και τα έχει καταφέρει. Οι τρόποι του είναι δοκιμασμένοι και αληθινοί. Φέρνει τάξη στην κοινωνία και την αίσθηση της ασφάλειας, χρησιμοποιώντας την πειθαρχία και κερδίζοντας το σεβασμό.

 

Ο Ήλιος σε ημι-εξάγωνο με τον Κρόνο φέρνει υπομονή, επιμονή και μια ισχυρή ηθική εργασίας. Αίσθηση καθήκοντος και σοβαρή βοηθητική στάση για να διορθωθούν οι αιτίες της έντασης. Δύσκολοι στόχοι τώρα μπορούν να ολοκληρωθούν. Τα νεώτερα σε ηλικία άτομα μπορεί να αναζητήσουν τη σοφία μας και είναι, επίσης, καλή στιγμή για να ζητήσουμε εμείς επαγγελματική συμβουλή ή αυτή των γηραιότερων. Ο σεβασμός προς την εξουσία και η αυτοπειθαρχία θα βοηθήσουν να έρθουν οι άνθρωποι πιο κοντά ο ένας με τον άλλον.

 

Η Σελήνη σε όψη χιαστί με τον Κρόνο δείχνει μια ανάγκη να αντιμετωπιστεί κάποια ενοχή, ντροπή ή άγχος. Κακή διάθεση ή κατάθλιψη μπορεί να απαιτήσουν ιατρική βοήθεια για να βρεθούμε και πάλι στη σωστή κατεύθυνση. Υπάρχει μια ανισορροπία σε μια στενή σχέση που προκαλεί προστριβές. Ο ένας σύντροφος αισθάνεται ότι έχει όλη την ευθύνη για τη φροντίδα του σπιτιού ή των παιδιών ή για να φέρει χρήματα. Μόνο όταν μοιραζόμαστε τα συναισθήματά μας θα μπορέσουμε να βρούμε τη σωστή ισορροπία.

πηγή: astrology4u.gr