Όταν γεννήθηκε οι γιατροί δεν της έδιναν καμία ελπίδα. 22 χρόνια μετά η ιστορία της συγκλονίζει τον πλανήτη!


Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ένα μωρό δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι μια δουλειά που απαιτεί όλο το εικοσιτετράωρο με πολύ αγάπη και πολλές άγρυπνες νύχτες. Ακόμη και οι γονείς που έχουν αναπτύξει περίπλοκα συστήματα για να φροντίζουν τα παιδιά τους, αισθάνονται και αυτοί την πίεση της ολοήμερης φροντίδας.

Για την 22χρονη Sheree Psaila, η φροντίδα για το αγοράκι της είναι ιδιαίτερα δύσκολη, επειδή δεν είναι σε θέση να τον πάρει καν αγκαλιά. «Μερικές φορές κλαίει και δεν μπορώ να τον φτάσω και να τον σηκώσω. Θα πρέπει να περιμένω κάποιον να τον σηκώσει για μένα«, λέει η μητέρα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, λόγω της μια σπάνιας γενετικής πάθησης, η Sheree δεν έχει μυϊκό ιστό στα χέρια και τα πόδια της. Παρά τις δυσκολίες που έρχονται μαζί με την ανατροφή του μωρού της, το γεγονός ότι ήταν σε θέση να γεννήσει, κάνει τη γέννα αυτή θαυματουργή!

Η Sheree Psaila έχει περάσει ολόκληρη τη ζωή της αψηφώντας τις προσδοκίες, λόγω της εξαιρετικά σπάνιας πάθησής της. Έχοντας γεννηθεί με rthrogryposis multiplex, που σημαίνει ότι δεν έχει σχεδόν κανένα μυϊκό ιστό στα χέρια ή τα πόδια της, οι γιατροί είχαν προειδοποιήσει τους γονείς της ότι δεν θα ζήσει περισσότερο από ένα χρόνο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Ύστερα από 20 ανεπιτυχείς χειρουργικές επεμβάσεις, οι γιατροί πρότειναν να τεθεί η Psaila σε αναπηρική καρέκλα και θα ήταν καλύτερο να πάσει σε σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Αλλά ήθελε να περπατήσει και έκανε τα πρώτα της βήματα στην ηλικία των πέντε χρονών, αποφασισμένη να ξεπεράσει το παρελθόν και τον φόβο των χαμηλών προσδοκιών για μια φυσιολογική ζωή.


Like

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της γνώρισε τον Chris, ο οποίος έχει μια κληρονομική πάθηση που επηρεάζει το κάτω μέρος της σπονδυλικής του στήλης. Παντρεύτηκαν τον Μάρτιο 2015 και ήταν πρόθυμοι να δοκιμάσουν να ξεκινήσουν μια οικογένεια. Αρχικά είχανε μια αποβολή, αλλά το αγαπημένο ζευγάρι δεν το έβαλε κάτω και κατέληξαν να έχουν μια επιτυχημένη εγκυμοσύνη. «Οι γιατροί μου είπαν ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είμαι σε θέση να κάνω παιδιά, αν και δεν μου είπαν για ποιο λόγο δεν θα μπορούσα«, είπε η Sheree. Με ύψος μόλις 1,21, οι γιατροί πίστευαν πως ήταν θαύμα το γεγονός ότι το μωρό ήταν σε θέση να αυξηθεί πλήρως στη κοιλιά της Psaila.

Μετά τη μετακόμισή τους στην Μελβούρνη, γέννησε με καισαρική τομή. Ο μικρός Heyden γεννήθηκε 2,5 κιλά και απολύτως υγιής, χωρίς καμία αναπηρία ή κάποια κληρονομική πάθηση. Επειδή της είναι δύσκολο να φροντίζει το μωρό της, έχει προσλάβει τη βοήθεια ενός φροντιστή που έρχεται πέντε ημέρες την εβδομάδα για να την βοηθήσει με τον Hayden, αν και ο σύζυγός της φροντίζει κυρίως το μωρό.

Όμως παρά τις δυσκολίες, λατρεύει να είναι μητέρα σε ένα υγιές αγοράκι. Ανάμεσα στα καινούρια της καθήκοντα ως μητέρα και στη συνέχιση των σπουδών της, φαίνεται ότι το όνειρό της για μια φυσιολογική ζωή, παρά τις δυσκολίες, έγινε πραγματικότητα.