Μαμά Δωρίζει 2 όργανα της για να ΣΩΣΕΙ τη ζωή του μονάκριβου γιου της. Άξια Μανούλα! Μπράβο της…


Η Sarah Lamont από το Antrim, της Ιρλανδίας είπε ότι δεν αμφέβαλλε στιγμή για την απόφαση της να δωρίσει το ένα της νεφρό και ένα μέρος από το συκώτι της για να σώσει τον τετράχρονο γιο της Joe.

good news 2017

Γεννημένος με μια σπάνια πάθηση – αυτοσωμικά υποτελής πολυκυστική νόσος των νεφρών – o Joe αναγκάστηκε να υποβληθεί σε αφαίρεση και των δύο νεφρών του, και έκτοτε έκανε καθημερινά αιμοκάθαρση.

Είχε αναπτύξει και μια εκτεταμένη νόσο στο συκώτι, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο χωρίς κάποιο μόσχευμα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο


Ο Joe ήταν στην λίστα μεταμοσχεύσεων για περισσότερο από ένα χρόνο και η μητέρα του είπε ότι δεν μπορούσε να περιμένει περισσότερο για την βοήθεια που χρειαζόταν ο μικρός της.

good news 2017

Η Sarah είπε ότι δεν θέλει τίποτα περισσότερο από το να πάει τον Joe στην Disneyland και να το γράψει σε ένα φυσιολογικό σχολείο, αλλά φοβάται ότι λόγω της κατάστασης της υγείας του θα δυσκολευτεί να ακολουθήσει την πορεία των άλλων παιδιών της ηλικίας του.

«Όλα θα πάνε καλά, είμαι πολύ αισιόδοξο άτομο. Αν μπορούσα να το κάνω σήμερα, θα το έκανα, όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο.» είπε η Sarah.

«Δεν θα έχω ποτέ αμφιβολίες γι’αυτό. Ο Joe πέρασε τόσα πολλά, που κάποιες φορές σκέφτηκα ότι δεν πρόκειται να τα καταφέρει, αλλά πάντα το κάνει.»

Η Sarah εξήγησε ότι η εμπειρία αυτή με τον γιο της Joe την έκανε να καταλάβει το πόσο σημαντική είναι η δωρεά οργάνων.

«Είμαι τυχερή που μπορώ να δώσω έναν νεφρό και μέρος από το συκώτι μου, αλλά αν είχε ένα πρόβλημα με την καρδούλα του, μπορεί να πέθαινε περιμένοντας,»εξήγησε. «Επίσης δεν γνωρίζεις το πόσο μπορεί να κρατήσει ένα μόσχευμα, έτσι πιθανώς να χρειαστεί πολλαπλά μοσχεύματα σε ολόκληρη τη ζωή του.»

Προτρέποντας άλλους για να εγγραφούν αμέσως ως δωρητές οργάνων είπε: «Αν βρίσκεσαι στο νεκροκρέβατο σου φυσικά και θα δεχτείς να λάβεις ένα όργανο, οπότε αφού είσαι προετοιμασμένος για να λάβεις ένα όργανο, τότε θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και να δώσεις.»

Η μεταμόσχευση συκωτιού έχει προγραμματιστεί για τις 25 Ιανουαρίου, με την μεταμόσχευση νεφρού να ακολουθεί τους επόμενους μήνες όταν η μητέρα και ο μικρός έχουν αναρρώσει.

Πηγή / Copyright: sunnyskyz.com
taz.gr