5 αδιαμφισβήτητα σημάδια ότι δίνετε πάρα πολλά στους άλλους και κινδυνεύετε να σας εκμεταλλευτούν.

 

Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ευγενικοί και συμπονετικοί. Ωστόσο, πάντα πρέπει να βάζουμε τα όριά μας. Πρέπει να νοιαζόμαστε για τους άλλους ανθρώπους, αλλά να μη φτάνουμε στο σημείο που απειλείται η δική μας ευτυχία. Παρακάτω αναγράφονται 5 σημάδια, που δείχνουν ότι δίνουμε πάρα πολλά στους άλλους και μας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου:

Όταν κάνετε σε όλους τα χατίρια και βάζετε τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές σας, οι άλλοι επωφελούνται από σας. Εκμεταλλεύονται την καλοσύνη σας και συνηθίζουν σε αυτή τη συμπεριφορά. Πρέπει να μάθετε να βάζετε τα όριά σας και να λέτε όχι όταν κάτι δεν σας αρέσει και δεν συμφωνείτε με αυτό.

Μην φοβάστε να εκφράζετε την άποψή σας. Ακόμη και αν είστε ο μόνος που διαφωνείτε σε μια παρέα, να εκφράζετε πάντα τα συναισθήματα και τη γνώμη που έχετε για οποιοδήποτε θέμα. Δεν πρέπει να σας ενδιαφέρει το τι θα σκεφτούν ή το τι θα πουν οι άλλοι για εσάς. Οι άνθρωποι που πρέπει να υπάρχουν στη ζωή σας, θα είναι μαζί σας για αυτό που είστε.

1

Εάν βάζετε πάντα τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές σας, οι άλλοι πιθανόν να θελήσουν να σας χρησιμοποιήσουν και να σας εκμεταλλευτούν. Πρέπει να ξέρετε πότε να σταματάτε να είστε τόσο καλόκαρδοι. Να βάζετε πάντοτε όρια, διότι οι άλλοι έχουν πάντα την τάση να τα ξεπερνάνε.

Όταν περνάτε όλο το χρόνο σας ώστε να μένουν όλοι οι άλλοι ευχαριστημένοι, παραμελείτε τον εαυτό σας. Είναι εξίσου σημαντικό, να δίνετε στον εαυτό σας την αγάπη, την προσοχή και τη φροντίδα που χρειάζεται. Αφιερώστε χρόνο για χαλάρωση, αναζωογόνηση και για όλα εκείνα που σας αρέσουν.

Όσοι έχουν ανάγκη, συνήθως αναζητούν κάποιον που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να πάρουν αυτό που θέλουν. Εάν πάντα δείχνετε υπερβολικά ευγενικός και συμπονετικός, υπάρχει κίνδυνος πολλοί να το δουν σαν ευκαιρία και να προσπαθήσουν να σας χειριστούν.
Πηγή: www.diaforetiko.gr