Τα τέσσερα είδη των σχέσεων και ποιος από αυτούς οδηγεί σε γάμο!

 

Μπορεί οι γυναίκες να μην το παραδέχονται συχνά, όμως, όταν έχουν μια μακροχρόνια σχέση –θέλουν δεν θέλουν να παντρευτούν- αναρωτιούνται αν ο σύντροφός τους θέλει να τις παντρευτεί.

Είτε επειδή ο γάμος έρχεται να επισφραγίσει την ευτυχία και την αγάπη δύο ανθρώπων, είτε επειδή σε κάποιες περιπτώσεις σημαίνει ότι το ζευγάρι είναι έτοιμο να κάνει παιδιά, πολλές γυναίκες βλέπουν τον γάμο σαν την πιο ρομαντική εξέλιξη της σχέσης τους.
Πως θα καταλάβεις, όμως, αν η σχέση σας πορεύει προς την εκκλησία κι όχι προς την καταστροφή;

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο


Μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Marriage and Family, κατηγοριοποίησε τις σχέσεις ανάλογα με 4 χαρακτηριστικά (που αφορούν τόσο στο ζευγάρι όσο και στην σχέση) και εξήγησε γιατί και εάν θα καταλήξουν σε γάμο:

1.Η ‘δραματική’ σχέση: Πρόκειται για μια σχέση που έχει σκαμπανεβάσματα και μάλιστα το ζευγάρι μάλλον περνάει περισσότερες άσχημες στιγμές παρά καλές. Εάν δεν έχεις καλή άποψη για τον σύντροφό σου, περνάς καλύτερα μόνη σου και οι φίλοι σου σού λένε ότι εκείνος δεν σου κάνει καλό, τότε μην περιμένεις απαντήσεις από την επιστήμη. Οι άνθρωποι που έχουν τέτοιες σχέσεις έχουν διπλάσιες πιθανότητες να χωρίσουν από οποιονδήποτε άλλο!
2.Η σχέση ‘με πολλούς φίλους’: Όλοι τους έχουμε ζηλέψει. Είναι κοινωνικοί, έχουν πολλούς φίλους, βγαίνουν συνέχεια κι έχουν τις καλύτερες φωτογραφίες στα social media. Δυστυχώς, όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς όταν το ζευγάρι ενδιαφέρεται υπερβολικά για την γνώμη των άλλων ή προσδιορίζεται μόνο μέσα από τις κοινωνικές του σχέσεις, είναι πολύ πιθανό να χωρίσει αν δεν έχει θέσει σταθερά θεμέλια.
3.Η σχέση αφοσίωσης: Πρόκειται για την σχέση που το ζευγάρι είναι αφοσιωμένο, εστιάζει στον σύντροφό του και πιστεύει ότι ο άλλος «είναι το κέντρο του κόσμου του». Ακούγεται υπερβολικό, αλλά αυτές οι σχέσεις ωριμάζουν σταδιακά και γρήγορα οδηγούν σε γάμο!
4.Η σχέση με συγκρούσεις: Είναι διαφορετικοί, τσακώνονται συνέχεια και έχουν ξεχάσει τι σημαίνει να υπάρχει αρμονία και ηρεμία σε μια σχέση. Τα ζευγάρια που έχουν τέτοιες σχέσεις είναι πιο σταθερά από τα ζευγάρια της «δραματικής σχέσης» αλλά έχουν μεγάλες πιθανότητες να χωρίσουν, ειδικά όταν δεν θα βρίσκουν άλλους λόγους για να τσακωθούν!