Νεκρός ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία


Νεκρό εντόπισαν οι αρχές της Βραζιλίας τον πρέσβη της Ελλάδας στην χώρα, Κυριάκο Αμοιρίδη, ο οποίος αγνοούνταν από την Δευτέρα.

  Σύμφωνα με πληροφορίες το λευκό αυτοκίνητο που ο οδηγούσε ο Αμοιρίδης βρέθηκε καμμένο σε ένα υπόστεγο στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου, μια περιοχή περίπου 40 χιλιόμετρα έξω από το Ρίο. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι ο απανθρακωμένος άντρας που βρέθηκε μέσα είναι ο εξαφανισμένος Έλληνας πρέσβης Κυρικάκος Αμοιρίδης, καθώς οι πινακίδες του αυτοκινήτου ταιριάζουν με αυτές του αυτοκινήτου που είχε νοικιάσει ο διπλωμάτης.

Για την ώρα οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, αν και αποκλείουν το σενάριο της απαγωγής, δεδομένου ότι δεν ζητήθηκαν λύτρα.Το Ρίο Ντε Τζανέιρο έχει τεράστια ποσοστά εγκληματικότητας και την περίοδο των χριστουγέννων, αφού χιλιάδες τουρίστες συρρέουν στην περιοχή για να γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου στην παραλία της Κοπακαμπάνα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Ινστιτούτο της Νόβα Ιγουάτσου για να εξεταστεί.

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες αξιωματούχος ανέφερε πως επικοινώνησε μέσω γραπτών μηνυμάτων με τον πρέσβη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, επισημαίνοντας πως «δεν ήταν βέβαιος ότι ήταν ο ίδιος που απαντούσε στα μηνύματα». Δεύτερος αξιωματούχος μιλώντας στην εφημερίδα Folha δήλωσε πως «αναμένουμε τις βραζιλιάνικες Αρχές». Φαίνεται δε πως η τελευταία φορά που κάποιος είδε τον κ. Αμοιρίδη ήταν πριν από τρεις ημέρες σε φτωχό προάστιο του Ρίο ντε Τζανέιρο.

koutipandoras.gr